Sign in / Join

Sminke Foundation – steg for steg.

Børste eller fingertuppene? Med eller uten krem? Hvem av oss har ikke stilt tilsvarende spørsmål når vi påfører foundation? Her kan du lære noen skjønnhets tips for å få til perfekt foundation.

Pleie først. Sminke kommer aldri til å se bra ut på dårlig hud, hvis du tar på daglig sminke før jobbe eller skole kan du friske opp ansiktet med en lett toner eller fuktighetskrem og ta på primer eller spray termisk vann før du påfører foundation. Når primeren eller sprayen blir absorbert i huden kan du ta på foundation, hvis du tar på kveldssminke må du først fjerne sminken du har hatt på deg i løpet av dagen. Deretter må du rense ansiktet med en toner, utføre hud peeling og sette på en ansiktsmaske. Før du tar på foundation må du bruke en lett fuktighetskrem eller hud olje.

Hvordan påføre sommer sminke?

Start med en fuktighetskrem og deretter en solkrem, når du har gjort dette kan du begynne på sminke rutinen. Hvis du er redd for at kremen skal fremheve de tørre delen av huden kan du vaske huden først og så ta på fuktighetskrem. Når det kommer til solkrem skal du bruke det ifølge anvisningen på flasken eller i den vedlagte brosjyren, i noen tilfeller kan solkrem også brukes som en sminke base.

Nå er du klar for foundation, hvis du først tar en liten mengde på håndflaten vil varmen fra kroppen varme opp sminken som gjør det lettere å fordele over ansiktet. Foundation kan påføres med en sminkesvamp, børste eller fingertuppene. Alle disse metodene er like gode og du kan bytte på teknikker for å finne den som funker best for deg. Hvis du ønsker å dekke en større grad av ansiktet kan du påfør ytterligere lag gradvis, og bruke concealer kun for å dekke misfarging, kviser, arr og mørke ringer under øyene.

Når du er ferdig kan du fikse sminken med en pudder som tilpasser hudtonen og fargen på foundation du brukte.